Τακάκια φρένων
 
Τακάκια φρένων

Τακάκια φρένων Hella Pagid

01/20/2020
Ζουμ στις στρώσεις ενός τακακιού φρένων
Ποιότητα χωρίς συμβιβασμούς

Το πρόγραμμα τακακιών φρένων της Hella Pagid Brake Systems αποτελείται από περισσότερα από 2.300 προϊόντα με 50 διαφορετικές συνθέσεις υλικού τριβής. Αυτές έχουν δημιουργηθεί επακριβώς εναρμονισμένα με τον εκάστοτε τύπο οχήματος, το σύστημα πέδησης, την ισχύ του κινητήρα, το φορτίο και τα χαρακτηριστικά των φρένων. Επιπλέον, τα τακάκια δισκόφρενων την Hella Pagid Brake Systems καλύπτουν σχεδόν το 100% του δυτικοευρωπαϊκού στόλου οχημάτων.

Οι δοκιμές κατέχουν εξέχουσα σημασία στην Hella Pagid Brake Systems. Τα προϊόντα δοκιμάζονται στο ιδιόκτητο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας, αλλά και στο οδόστρωμα υπό πραγματικές συνθήκες. Μέτρο σύγκρισης αποτελούν πάντα τα υψηλά πρότυπα και οι προδιαγραφές του εκάστοτε κατασκευαστή οχήματος και φρένων. Έως και 300.000 δοκιμαστικά χιλιόμετρα και 1.000 ώρες δοκιμές στον πάγκο δοκιμών τελειοποιούν τα τακάκια φρένων στο πλαίσιο της γκάμας αυτής, πριν αποδεσμευτούν για την παραγωγή σειράς. Με αυτόν τον τρόπο, η Hella Pagid Brake Systems εδραιώνει μέγιστη ασφάλεια και απόδοση. Μία επισκόπηση όλων των πλεονεκτημάτων των προϊόντων μας μπορείτε να βρείτε εδώ: 

01/20/2020
  • Τακάκια φρένων

Η φιλοσοφία μας

Κάθε όχημα θέτει ειδικές απαιτήσεις για το τακάκι φρένου. Έτσι, άλλο τακάκι φρένου χρειάζεται ένα βαρύ αυτοκίνητο πολλών κυβικών και άλλο ένα ελαφρύ όχημα λίγων κυβικών.

Αυτός και μόνο ο λόγος είναι αρκετός για εμάς, ώστε να αναπτύσσουμε κάθε τακάκι φρένου ειδικά με βάση τις ιδιαίτερες απαιτήσεις του εκάστοτε οχήματος. Η γκάμα τακακιών φρένων με 50 διαφορετικές συνθέσεις υλικού τριβής εγγυάται επίσης ότι το τακάκι φρένων ταιριάζει στο εκάστοτε όχημα. Επιπλέον, κατά την ανάπτυξη λαμβάνουμε υπόψη και τον άμεσο αποδέκτη της τριβής - τον δίσκο φρένου - για να επιτυγχάνεται μέγιστη απόδοση των φρένων.

Όλα αυτά τα μέτρα συνεπάγονται ότι η διάρκεια ανάπτυξης ενός νέου υλικού τριβής ανέρχεται κατά μέσο όρο σε δύο χρόνια.

Μάθετε περισσότερα για τη διαδικασία παραγωγής ενός τακακιού φρένου εδώ.  
01/20/2020
 
 

Η ανατομία ενός τακακιού φρένου

Τα διάφορα στοιχεία ενός τακακιού φρένου:
01/20/2020
Τακάκι φρένων
01 ΥΛΙΚΟ ΤΡΙΒΗΣ
Το υλικό τριβής πρέπει να επιτελεί εξαιρετικά απαιτητικές λειτουργίες και για αυτόν τον λόγο πρέπει να εναρμονίζεται με ακρίβεια στον εκάστοτε τομέα εφαρμογής. Σε αυτήν την περίπτωση, το ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα είναι, όπως ήδη αναφέρθηκε, οι 50 διαφορετικές συνθέσεις υλικού τριβής.
02 ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΣΤΡΩΣΗ
Η ενδιάμεση στρώση έχει σχεδόν γενικές ιδιότητες. Βελτιώνει τη σκληρότητα, τη συμπεριφορά διάτμησης του δίσκου και τις ιδιότητες άνεσης του τακακιού φρένου. Εκτός αυτού, μειώνει τη μετάδοση της θερμότητας, εξασφαλίζει υψηλή αντοχή σε διάτμηση και επιπλέον βελτιστοποιεί τα χαρακτηριστικά θορύβου.
03 ΣΥΓΚΟΛΛΗΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
Το ειδικά εξελιγμένο συγκολλητικό υλικό συνδέει μόνιμα το υλικό τριβής του τακακιού με τη φέρουσα πλάκα και επιπλέον διασφαλίζει την ιδιαίτερα υψηλή αντοχή σε διάτμηση.
04 ΦΕΡΟΥΣΑ ΠΛΑΚΑ
Η ποιότητα των φερουσών πλακών μας δεν καθορίζεται με βάση την αρχή "για οποιαδήποτε εφαρμογή", αλλά σύμφωνα με τις ειδικά προσαρμοσμένες στο εκάστοτε φρένο εκδόσεις τους σε διάφορες ποιότητες χάλυβα. Αυτό σημαίνει ότι η ποιότητα, η αντοχή και οι ανοχές ανταποκρίνονται σε κάθε περίπτωση στις εξαιρετικά υψηλές απαιτήσεις του εκάστοτε συστήματος πέδησης. Αυτές είναι οι βέλτιστες προϋποθέσεις για απρόσκοπτη λειτουργία και μεγάλη διάρκεια ζωής.
05 ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΣΤΑΤΙΚΗΣ ΠΟΥΔΡΑΣ
Η επίστρωση ηλεκτροστατικής πούδρας είναι η τελική πινελιά στο φρένο. Χαρίζει ένα αστραφτερό φινίρισμα στο τελικό προϊόν και αποτελεσματική προστασία από τη διάβρωση.
06 ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΗ ΤΕΧΝΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
Αυτά τα μέτρα και οι μηχανισμοί έχουν ως συνολικό αποτέλεσμα την πρόσθετη βελτίωση της απόδοσης των φρένων και της άνεσης κατά την οδήγηση. Εδώ περιλαμβάνεται π.χ. το κεκλιμένο υλικό τριβής.
 
 

Πλεονεκτήματα προϊόντος

1. Τεχνογνωσία OE
Κορυφαίοι κατασκευαστές αυτοκινήτων μας εμπιστεύονται για την ποιότητα του πρωτότυπου εξοπλισμού. Και αυτό ισχύει σε όλους τους τομείς. Γιατί εφοδιάζουμε και σπορ αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων όπως π.χ. την Porsche 911, αλλά και μικρά αυτοκίνητα όπως π.χ. το Audi A1 στον πρωτότυπο εξοπλισμό. Αυτήν την τεχνογνωσία μεταφέρουμε και στην ανεξάρτητη αγορά ανταλλακτικών, ώστε να εξασφαλίζουμε τη σιγουριά σας για τα προϊόντα που αγοράζετε.

2. Παραγωγή στην ΕΕ
Τα τακάκια φρένων Hella Pagid κατασκευάζονται κυρίως στην ΕΕ. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στις ικανότητες των εργαζομένων μας και επενδύουμε σταθερά στη συνεχή κατάρτισή τους. Με αυτόν τον τρόπο σας εγγυόμαστε τη σταθερά υψηλή ποιότητα και την εξαιρετική απόδοση των φρένων, την οποία μπορείτε να εμπιστεύεστε.

3. Παραγωγή 100% από εμάς
Όλη η διαδικασία ανάπτυξης και κατασκευής πραγματοποιείται αποκλειστικά από την Hella Pagid Brake Systems. Το να είμαστε αποκλειστικά υπεύθυνοι για όλη αυτήν τη διαδικασία, μας παρέχει ένα ανεκτίμητο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Έτσι, μπορούμε με απόλυτη βεβαιότητα να ισχυριζόμαστε ότι σας προσφέρουμε μόνο κορυφαία ποιότητα.

4. Hella Pagid υπερβαίνει τις απαιτήσεις του ECE-R90
Η Hella Pagid όχι μόνο πληροί αυτόν τον κανονισμό, αλλά υπερκαλύπτει εκτενώς τις απαιτήσεις του. Για παράδειγμα, η άνεση και η αντοχή δεν αποτελούν αντικείμενο ελέγχου του κανονισμού ECE-R90. Αποτελούν, ωστόσο, δικό μας, για να μπορούμε να σας προσφέρουμε προϊόντα διακεκριμένης κατηγορίας.
Το ECE-R90 είναι μία κανονιστική οδηγία. Δεσμεύει τον εκάστοτε κατασκευαστή με την απαίτηση να μην έχει η ποιότητα των τακακιών φρένων και των σιαγόνων φρένων στην ελεύθερη αγορά ανταλλακτικών απόκλιση πάνω από 15% προς τα πάνω ή προς τα κάτω από τα προϊόντα OE. (Παρακαλούμε προσθέστε τη συγκριτική επισκόπηση των προδιαγραφών του ECE-R90 και της HPBS).

5. Κάλυψη
Με τα τακάκια φρένων της εταιρείας μας καλύπτουμε το 98% της δυτικοευρωπαϊκής αγοράς. Τι σημαίνει αυτό για εσάς: Απλά πείτε μας ποιο τακάκι φρένου θέλετε - το έχουμε. 
10/15/2021
 
 

Η γενική παραγωγή ενός τακακιού φρένου

1. Η φέρουσα πλάκα του τακακιού υπόκειται σε επεξεργασία με αμμοβολή, για να καθαρίζεται η επιφάνεια και να εξασφαλίζεται η τέλεια συνδετικότητα του συγκολλητικού υλικού.
2. Στη φέρουσα πλάκα του τακακιού εφαρμόζεται συγκολλητικό υλικό. Το συγκολλητικό υλικό συνδέει τη φέρουσα πλάκα με το υλικό τριβής και/ή την ενδιάμεση στρώση.
3. Το υλικό τριβής και/ή η ενδιάμεση στρώση δημιουργούνται από την ανάμειξη διαφόρων πρώτων υλών. Η βασική λειτουργία του υλικού τριβής είναι να επιτυγχάνει μία σταθερή τιμή τριβής σε όλες τις συνθήκες λειτουργίας με αποδεκτή συμπεριφορά θορύβου και φθοράς. Αν είναι απαραίτητο, ανάμεσα στο υλικό τριβής και τη φέρουσα πλάκα παρεμβάλλεται μία επιπλέον ενδιάμεση στρώση πάχους περ. 2 mm. Οι λειτουργίες της ενδιάμεσης στρώσης είναι η καλύτερη συνδετικότητα του υλικού τριβής στη φέρουσα πλάκα, η θερμική μόνωση καθώς και η μείωση του θορύβου.
4. Ενδεχομένως το υλικό τριβής να συμπιέζεται με μία ενδιάμεση στρώση πάνω στη φέρουσα πλάκα, έτσι ώστε να προκύπτει η αρχική βαθμίδα του τακακιού φρένου.
5. Το τακάκι φρένων σκληραίνεται.
6. Το τακάκι φρένων λειαίνεται στο πάχος λειτουργίας.
7. Για βελτίωση της άνεσης (καταστολή θορύβου), όλα σχεδόν τα τακάκια φρένων λειαίνονται κεκλιμένα.
8. Το τακάκι φρένου βάφεται, για να προστατεύεται από μελλοντική διάβρωση.
9. Το τακάκι φρένου εξοπλίζεται με σήμανση με τις απαιτούμενες πληροφορίες προϊόντος.
10. Τοποθετούνται πρόσθετα αξεσουάρ, όπως π.χ. ελατήρια, ελάσματα απόσβεσης, δείκτες φθοράς, πρόσθετα βάρη, κτλ.
11. Το τακάκι φρένου έχει κατασκευαστεί και στη συνέχεια συσκευάζεται, ενδεχομένως με πρόσθετα, μη συνδεδεμένα αξεσουάρ.
01/20/2020
 
 
 
 
 
 
HELLA PAGID
Βίντεο
Hella Pagid Brake Systems
Γνωρίστε τα προϊόντα Hella Pagid Brake Systems! Με αυτό το βίντεο σας παρουσιάζουμε την εταιρεία μας. Έναρξη βίντεο
 
Λήψη
HELLA PAGID
Μάθετε περισσότερα για εμάς! Αυτό το φυλλάδιο είναι μόνο η εισαγωγή.
Εικόνα φυλλαδίου, PDF (2.12 MB)
 
01/20/2020
HELLA TECH WORLD για συνεργεία
Αξιοποιήστε τα πλεονεκτήματα του HELLA TECH WORLD! Με επίκαιρες τεχνικές πληροφορίες και συμβουλές για την πρακτική εφαρμογή, υποστηρίζουμε το συνεργείο σας με επαγγελματισμό. Μετάβαση στο HELLA TECH WORLD
HELLA Tech World
 
01/20/2020
Brake Guide
Εδώ μπορείτε να μεταβείτε στο BrakeGuide, τον online κατάλογο ανταλλακτικών της HELLA.
Περισσότερα
Το BrakeGuide είναι ο διαδικτυακός κατάλογος ανταλλακτικών της HELLA PAGID
 
01/20/2020