Remblokken
 
Remblokken

Hella Pagid remblokken

07/21/2015
Close-up op de lagen van een remblok
Ongeremde kwaliteit

Het programma remblokken van Hella Pagid Brake Systems bestaat uit meer dan 2.300 artikelen, gefabriceerd volgens 50 verschillende frictievoeringrecepturen. Deze zijn exact aangepast aan de desbetreffende voertuigtypen, reminstallaties, motorvermogens, draagvermogens en karakteristieke kenmerken van de remmen. Bovendien wordt met de schijfremblokken van Hella Pagid Brake Systems bijna 100% van het Europese wagenpark gedekt.

Tests spelen bij Hella Pagid Brake Systems een enorm belangrijke rol. Producten worden getest in het eigen onderzoeks- en ontwikkelingscentrum, maar ook op de weg, onder reële omstandigheden. De hoge standaards en belastingspecificaties van de voertuig- en remfabrikanten vormen steeds het belangrijkste criterium. In het kader van het testprogramma leggen onze remblokken tot wel 300.000 kilometer af en doorstaan ze 1.000 uur proefnemingen op de testbank voordat ze worden vrijgegeven voor serieproductie. Hella Pagid Brake Systems zet daarmee in op maximale veiligheid en prestaties. Een overzicht van al onze productvoordelen vindt u hier: 

06/22/2018
  • Remblokken

Onze filosofie

Elk voertuig stelt specifieke eisen aan het remblok. Zo heeft een krachtige en zware auto een andere remblok nodig dan een licht voertuig met een lichte motor.

Dat is voor ons meer dan genoeg reden om elk remblok specifiek op basis van de individuele behoeften van elk voertuig te ontwikkelen. Een portfolio met 50 verschillende remblokmixen garandeert dat voor elk voertuig een bijpassend remblok beschikbaar is. Bovendien houden wij bij de ontwikkeling omwille van een maximale remwerking rekening met de onmiddellijke frictiepartner, de remschijf.

Al deze maatregelen leiden ertoe dat de ontwikkeling van een nieuw frictiemateriaal gemiddeld twee jaar duurt.

Leer hier meer over het productieproces van een remblok.  
07/21/2015
 
 

De anatomie van een remblok

De verschillende bestanddelen van een remblok:
07/21/2015
Remblok
01 FRICTIEMATERIAAL
Het frictiemateriaal moet zware taken vervullen en daarom exact op het desbetreffende toepassingsgebied zijn afgestemd. Concurrentievoordeel zijn hierbij de reeds genoemde 50 recepturen.
02 TUSSENLAAG
De tussenlaag heeft vrijwel universele eigenschappen. De laag verbetert de hardheid, het scheurgedrag en de comforteigenschappen van de remblokken. Bovendien reduceert deze de warmteoverdracht en zorgt deze voor een hoge afschuifweerstand en lagere geluidsproductie.
03 LIJM
De speciaal ontwikkelde lijm verbindt de remblokmassa permanent met de grondplaat en zorgt bovendien voor een bijzonder hoge afschuifweerstand.
04 GRONDPLAAT
Niet "one-size-fits-all", maar remspecifieke uitvoeringen in verschillende staalkwaliteiten bepalen de kwaliteit van onze grondplaten. Hierbij voldoen de kwaliteit, sterkte en toleranties in elk geval aan de zeer hoge eisen van het desbetreffende remsysteem. Dat zijn uitstekende voorwaarden voor een storingsvrije werking en lange levensduur.
05 POEDERCOATING
De poedercoating geeft onze remmen de laatste afwerking. De coating biedt het eindproduct een kraakheldere finish en een betrouwbare corrosiebescherming.
06 SECUNDAIRE MAATREGELEN
Deze maatregelen en voorzieningen zorgen samen voor een extra verbetering van de remwerking en het rijcomfort. Hiertoe behoort bijvoorbeeld het afgeschuinde frictiemateriaal.
 
 

PRODUCTVOORDELEN

1. OE-competentie
Toonaangevende autofabrikanten vertrouwen op onze OE-kwaliteit. En dat binnen alle segmenten. Zo rusten wij bijvoorbeeld niet alleen krachtige sportwagens zoals de Porsche 911, maar ook kleine wagens zoals de Audi A1 uit met onze onderdelen van OE-kwaliteit. Deze knowhow dragen wij vervolgens over op de independent aftermarket, zodat u altijd op veilige wijze tot stilstand komt.

2. Productie in de EU
Hella Pagid remblokken worden hoofdzakelijk in de EU geproduceerd. Wij hebben het grootste vertrouwen in de bekwaamheden van onze medewerkers en investeren voortdurend in de verdere ontwikkeling hiervan. Zo bent u altijd verzekerd van een hoge kwaliteit en een uitstekende remperformance waarop u kunt vertrouwen.

3. 100% in-house geproduceerd
Het gehele ontwikkelings- en productieproces vindt volledig plaats bij Hella Pagid Brake Systems. Dat wij alles in eigen hand hebben, biedt ons een onschatbaar concurrentievoordeel. Zo durven wij u met volle overtuiging te garanderen dat wij u uitsluitend de hoogste kwaliteit bieden.

4. Hella Pagid overtreft ECE-R90
Hella Pagid voldoet niet alleen aan deze regeling, maar overtreft deze in verregaande mate. Zo worden comfort en duurzaamheid helemaal niet door de ECE-R90-regeling gecontroleerd. Op deze wijze kunnen wij u een waar premiumproduct bieden.
De ECE-R90 is een wettelijke richtlijn. Op grond hiervan dient elke producent ervoor te zorgen dat de kwaliteit van de remblokken en -klauwen die zij binnen de vrije onderdelenhandel verkopen niet meer dan 15% van het OE-artikel afwijkt. (Gelieve hier het ECE-R90-overzicht met een vergelijking ten opzichte van HPBS invoegen).

5. Marktdekking
Met onze remblokken beslaan wij 98% van de West-Europese markt. Dat betekent voor u dat u ons alleen maar uw remblok hoeft te noemen en wij deze zeer waarschijnlijk zullen hebben. 
10/15/2021
 
 

De algemene productie van een remblok

1. De grondplaat van het remblok wordt gezandstraald om het oppervlak te reinigen en voor een perfecte hechting van de lijm te zorgen.
2. De grondplaat van het remblok wordt van een lijm voorzien. De lijm verbindt de grondplaat met het frictiemateriaal of de tussenlaag.
3. Het frictiemateriaal of de tussenlaag wordt uit de verschillende grondstoffen samengesteld. Het frictiemateriaal dient er voornamelijk voor te zorgen dat onder alle bedrijfsomstandigheden en bij acceptabele geluids- en slijtagewaarden een stabiele frictiewaarde wordt geboden. Indien nodig wordt tussen het frictiemateriaal en de grondplaat nog een ca. 2 mm dikke tussenlaag aangebracht. Deze tussenlaag dient voor een betere hechting van het frictiemateriaal aan de grondplaat, evenals voor thermische isolatie en geluidsreductie
4. Het frictiemateriaal wordt zo nodig met een tussenlaag op de grondplaat geperst, zodat het remblok van een voortrap wordt voorzien.
5. Het remblok wordt gehard.
6. Het remblok wordt op de functionele dikte geslepen.
7. Bij vrijwel alle remblokken worden ter verbetering van het comfort (tegen de geluidsontwikkeling) afschuiningen in het remblok geslepen.
8. Het remblok wordt gelakt om het tegen corrosie te beschermen.
9. Het remblok wordt met de nodige artikelinformatie gemarkeerd.
10. Extra accessoires zoals veren, dempingsplaten, slijtage-indicator, extra gewichten en dergelijke worden gemonteerd.
11. Het remblok is nu voltooid en wordt samen met eventuele verdere losse accessoires verpakt.
07/21/2015
 
 
 
 
 
 
HELLA PAGID
Video
Hella Pagid Brake Systems
Leer Hella Pagid Brake Systems kennen! Met deze video stellen we onszelf voor. Video starten
 
Downloaden
HELLA PAGID
Ontdek meer over ons! Met deze brochure stellen we onszelf voor.
Image Brochure , PDF (2.11 MB)
 
05/10/2018
HELLA TECH WORLD voor werkplaatsen
Benut de voordelen van HELLA TECH WORLD! Met actuele technische informatie en praktische tips zorgen wij voor de professionele ondersteuning van alle autowerkplaatsen. naar HELLA TECH WORLD
HELLA Tech World
 
05/11/2017
BrakeGuide
Hier gaat u naar onze online onderdelencatalogus, de BrakeGuide.
meer
HELLA PAGID BrakeGuide is de online onderdelencatalogus
 
05/11/2017